Frits Prakke

Frits Prakke

Frits Prakke

Frits Prakke is adviseur en onderzoeker op het gebied van innovatie. Hij schreef een proefschrift over de knelpunten in R&D management, “The management of the R&D Interface, and its Effects on Successful Technical Innovation in Large Industrial Organizations”, tijdens een verblijf aan het Massachusetts Institute of Technology in de VS.

Hij deed ervaring op in het leiding geven aan research en development als directeur bij TNO en als hoogleraar Innovatie aan de Universiteit van Maastricht. In Brussel was hij veelvuldig adviseur van de Europese Commissie en de Europese kaderprogramma’s op het gebied van Innovatie.

Frits Prakke publiceerde naast R&D Management uitvoerig over onderwerpen als fabrieksautomatisering, technologische verkenningen en concurrentiebeleid. Het management van de R&D interface, de spanning tussen techneut en marketeer (technology push en demand pull) is daarin een vaak terugkerend thema. Frits Prakke schrijft regelmatig een column in Technisch Weekblad.

View my Linkedin profile

Nieuws

28 januari 2014 – Het Jaarboek voor de Sociaal-Democratie van de Wiardi Beckman Stichting werd in Amsterdam gepresenteerd aan Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken.
Titel: DE GELUKKIGE ONDERNEMING, Arbeidsverhoudingen voor de 21ste eeuw. Redacteuren: Frans Becker en Menno Hurenkamp. In totaal 16 hoofdstukken, onder meer van Mei Li Vos, Jelle van der Meer, Hubert Smeets, Klara Boonstra, Ronald Dekker en Frits Prakke.

12 maart 2013 – De Adviesraad Wetenschap en Technologie maakt de uitslag bekend van de essaywedstrijd met als onderwerp ‘De toekomst van de Nederlandse Kennissamenleving’.
Een van de winnaars is Frits Prakke: Onze kennis op de Olympus. De essays werden gepubliceerd op de  website van de AWT.

8 november 2011 – Frits Prakke – Iedere HBO docent een leerstoel

1 januari 2010 – Frits Prakke lector Innovation & Organization bij Saxion

Dr. Frits Prakke is in januari bij Saxion begonnen met zijn werkzaamheden als lector Innovation & Organization. Dit lectoraat valt onder het kenniscentrum Business Development van Saxion in Deventer.

Frits Prakke zal samen met andere specialisten en met afstuderende studenten van Saxion binnen bedrijven in de regio, en internationaal, onderzoek doen naar de organisatie van innovatieprocessen in de praktijk.

“Veel bedrijven zijn lange tijd zo druk geweest met het overleven van de kredietcrisis dat aandacht voor vernieuwing en voor verbetering van de concurrentiepositie achterop is geraakt”, aldus de nieuwe lector op de website van Saxion. “Het is nu tijd om weer te gaan investeren in nieuwe producten, diensten en processen. Innovatie moet opnieuw worden georganiseerd. Daar willen wij bij helpen.”

30 september 2009 – R&D Day

De R&D Day biedt een keur aan lezingen en workshops van meer dan 25 innovatie specialisten.

Workshop: De do’s en don’ts van bedrijfs-R&D
Prof.dr. Frits Prakke, innovatie-adviseur, columnist Technisch Weekblad
Wat moet een bedrijf vooral wel doen, en welke valkuilen moeten worden vermeden.
Plus: 10 tips om de crisis te overleven.

%d bloggers liken dit: